MN logo rgb web 300x77
Under topmødet: Tag på klimaskattejagt i lokalområdet

Under topmødet: Tag på klimaskattejagt i lokalområdet

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Har ugens klimatopmøde givet dig lyst til at gå på opdagelse i lokale klimatiltag og bæredygtige initiativer? Så kan du ganske gratis komme på klimaskattejagt her på Nørrebro og i vores nabobydel Nordvest i de næste tre dage.

Greta taler om det, politikerne taler om det – og lokalt gør man faktisk noget ved det.

Har tidens klimafokus og denne uges klimatopmøde i København fået dig til at tænke over, hvad der sådan helt konkret gøres for klimaet her i dit nærområde, har du i disse dage muligheden for at få svaret på netop det spørgsmål.

Det frivillige initiativ Klimaklubben har nemlig lavet en ‘skattejagt’, hvor du kan gå på opdagelsesrejse i lokale klimatiltag og bæredygtige initiativer på Nørrebro og Nordvest.

“Vi tror på, at klimaudfordringerne kun kan løses gennem dialog og fællesskab. Den store omstilling, som vores samfund går i møde, kræver en hidtil uset mobilitet og indsats fra alle områder og samfundslag. En sådan omstilling kræver den rette indstilling, og den kan kun opstå og styrkes gennem dialog og mødet med andre mennesker,” siger Emil Fritzemeier fra Klimaklubben og understreger, at det er klubbens håb, at skattejagten vil være med til at styrke det lokale fællesskab og en bevidsthed om nogle af alle de grønne og bæredygtige initiativer, der findes i vores bydel. 

Klimaskattejagten er åben frem til på lørdag den 12. oktober og består af en række poster, der kan besøges og udforskes, når det passer dig.

På cykel kan hele skattejagten gennemføres på 1,5 times tid, men du kan også nøjes med at besøge de poster, du har tid og lyst til.

Nogle poster er ‘levende’ med rundvisning eller åbent hus på særlige udvalgte tidspunker – men passer det ikke lige ind i din kalender, kan posterne sagtens besøges på alle tidspunkter af døgnet.

Du kan downloade en pdf af skattekortet på Klimaklubbens hjemmeside lige her

Ram de ‘levende’ poster i disse tidsrum:

• Torsdag 10. oktober kl. 17-18. Post nr. 6. “INSEKT ER DET NYE KØD”. Beskrivelse: Bugging Denmark viser deres container frem, hvor de dyrker spiselige insekter (www.klimaklubben.nu/bug).

• Fredag 11. oktober kl.16-17. Post nr. 8, 9 og 10 (posterne er lige ved siden af hinanden): LED-farm, grimme grøntsager og øl af brød. Beskrivelse: Nabo Farm, GRIM og BRØL holder åbent hus og viser frem. (www.klimaklubben.nu/farm

• Fredag 11. oktober kl. 17-18. Post nr. 7. “SKRALD ELLER RESSOURCE?” Organisationen Fair Danmark viser deres lokaler frem på Dortheavej 6. Og så fortæller frivillige om arbejdet med at genanvende brugt IT-udstyr, som de får fra danske firmaer. Udstyret sætter de frivillige eksperter i stand, inden det bliver sendt afsted til skoler og universiteter i Malawi. (www.klimaklubben.nu/fair)

Illustration/kort: Yalda Pilehchian

Related Articles

X