Mit Nørrebro

“Undskyld, vi tog fejl!” Kommunen beklager tirsdagens isglatte veje

“Undskyld, vi tog fejl!” Kommunen beklager tirsdagens isglatte veje

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 8 måneder gammel
Mange nørrebroere røg bogstaveligt talt på røv og albuer tirsdag morgen, da veje og cykelstier over hele bydelen var spejlglatte. Københavns Kommune erkender fejlen og lover at rykke ud i tide, hvis der bliver behov for yderligere saltning i aften og nat.

Topfoto: Kenneth Holm-Dahlin

Der er hundeglat på bydelens gader og stræder i dag – vi får beretninger om folk, der falder på cyklen eller har svært ved at holde bilen på ret køl i fx Rantzausgade, i Stefansgade, i krydset mellem Nørrebrogade og Sjællandsgade samt ved Nørrebro Station. Så pas på, hvis I bevæger jer ud i verden i dag!”

Sådan skrev vi tirsdag morgen på Mit Nørrebros Facebookside, efter at vi havde fået flere indberetninger om spejlglatte veje fra folk over hele bydelen (ja, indrømmet, redaktøren vidste det ikke selv, men hun sidder jo og arbejder fra hjemmekontoret i denne tid!)

Flere nørrebroere fortalte både på vores Facebookside og i vores gruppe ’Nørrebro nabo til nabo’, hvordan de og deres medtrafikanter var væltet som kegler på stribe – heldigvis var der ikke umiddelbart meldinger om alvorlige skader.

Københavns Kommune måtte lægge sig fladt ned og erkende, at de ikke havde kendt deres besøgstid:

“Flere cyklister har her til morgen desværre oplevet glat føre – særligt på byens cykelbroer. Det skyldtes, at vi desværre ikke fortolkede vejrprognoserne præcist nok. Så snart vi blev opmærksomme på problemet, igangsatte vi saltning af vejene,” lyder det i en skriftlig udtalelse fra enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Jakob Hjuler Tamsmark.

“Vi er rigtig kede af det”

Hele balladen førte i løbet af dagen blandt andet til, at Københavns Politi blev nødt til at afspærre sektioner af området omkring Nørrebro Station for at salte, mens de opfordrede cyklisterne til at trække på grund af de glatte veje. 

Vi er rigtig kede af, hvis der er borgere, der er kommet til skade, og undskylder selvfølgelig til københavnerne for de udfordringer, den manglende saltning gav,” lyder det fra Jakob Hjuler Tamsmark.

Status fra fra Vintertjeneste i Københavns Kommune var tirsdag eftermiddag/aften følgende:

“Lige nu er vejtemperaturerne positive, men prognosen viser, at vejtemperaturerne igen i nat vil falder til ca. 3 graders frost. Derudover vil der komme nedbør sidst på eftermiddagen.

Når den forventede nedbør er stoppet, vil vi igen vurdere belægningernes tilstand og den mængde restsalt, der ligger på vejene til den tid.”

Herudover lover Vintertjenesten – hvis man oversætter dem til almindeligt dansk – at de nok skal køre ud igen, hvis regn eller slud i løbet af aftenen eller natten risikerer at skylle alt det salt væk, som kommunen har kørt ud i dagens løb.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X