Mit Nørrebro

Ups, du må køre udenom: Åbuen er lukket de næste to-fire uger

Ups, du må køre udenom: Åbuen er lukket de næste to-fire uger

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
Hvis du jævnligt krydser grænsen til Frederiksberg via gang-og cykelbroen over Ågade/Åboulevard, må du finde en alternativ rute den kommende tid. Broen er nemlig lukket på grund af renovering.

Har du også bemærket, at Åbuen har levet en omtumlet tilværelse på det seneste?

Først blev der sat krydsfinérplader op hele vejen langs rækværket på den kombinerede gang-og cykelbro, der forbinder Nørrebro med Frederiksberg som en den af Den Grønne Sti.

Så – ja, så skete der ikke rigtig noget i en længere periode. Andet end at pladerne sad der og dækkede for broens lamper, så man slet ikke kunne se den om natten. Om dagen var der tilsyneladende ikke rigtig nogen, der arbejdede på broen.

I løbet af weekenden rejste der sig så pludselig en lang række metalbuer, der derpå blev dækket med presenning, så Åbuen nu ligner ét langt og meget smalt sort/hvidt cirkustelt.

Og nu er broen så helt lukket af.

Forklaringen?

Den måtte vi til Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning for at finde:

Den 11 år gamle stibro skal have udskiftet sin kunststofbelægning.

“Det var meningen, at det skulle være sket i løbet af efteråret, men på grund af det usædvanligt dårlige vejr har det ikke været muligt, idet fugt og nedbør har forhindret arbejdet,” oplyser forvaltningen, der altså i stedet har overdækket broen med telt, så arbejdet kan udføres her i december måned. 

Broen er nu afspærret de næste to til fire uger, hvorfor du bliver nødt til at finde en anden, midlertidig måde at krydse Ågade/Åboulevard på under dine cykel- gå- eller løbeture.

Åbuen, som er tegnet af arkitektfirmaet Dissing+Weitling i samarbejde med ingeniørfirmaet COWI, er her fanget fra Frederiksbergsiden på en sommerdag. Foto: Leif Jørgensen/Wikimedia Commons. Topfoto af broen i sin nuværende forklædning som cirkustelt: Mette Trudsø.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X