MN logo rgb web 300x77
Ups, du må køre udenom: Åbuen er lukket de næste to-fire uger

Ups, du må køre udenom: Åbuen er lukket de næste to-fire uger

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Hvis du jævnligt krydser grænsen til Frederiksberg via gang-og cykelbroen over Ågade/Åboulevard, må du finde en alternativ rute den kommende tid. Broen er nemlig lukket på grund af renovering.

Har du også bemærket, at Åbuen har levet en omtumlet tilværelse på det seneste?

Først blev der sat krydsfinérplader op hele vejen langs rækværket på den kombinerede gang-og cykelbro, der forbinder Nørrebro med Frederiksberg som en den af Den Grønne Sti.

Så – ja, så skete der ikke rigtig noget i en længere periode. Andet end at pladerne sad der og dækkede for broens lamper, så man slet ikke kunne se den om natten. Om dagen var der tilsyneladende ikke rigtig nogen, der arbejdede på broen.

I løbet af weekenden rejste der sig så pludselig en lang række metalbuer, der derpå blev dækket med presenning, så Åbuen nu ligner ét langt og meget smalt sort/hvidt cirkustelt.

Og nu er broen så helt lukket af.

Forklaringen?

Den måtte vi til Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning for at finde:

Den 11 år gamle stibro skal have udskiftet sin kunststofbelægning.

“Det var meningen, at det skulle være sket i løbet af efteråret, men på grund af det usædvanligt dårlige vejr har det ikke været muligt, idet fugt og nedbør har forhindret arbejdet,” oplyser forvaltningen, der altså i stedet har overdækket broen med telt, så arbejdet kan udføres her i december måned. 

Broen er nu afspærret de næste to til fire uger, hvorfor du bliver nødt til at finde en anden, midlertidig måde at krydse Ågade/Åboulevard på under dine cykel- gå- eller løbeture.

Åbuen, som er tegnet af arkitektfirmaet Dissing+Weitling i samarbejde med ingeniørfirmaet COWI, er her fanget fra Frederiksbergsiden på en sommerdag. Foto: Leif Jørgensen/Wikimedia Commons. Topfoto af broen i sin nuværende forklædning som cirkustelt: Mette Trudsø.

Related Articles

X