MN logo rgb web 300x77
Mere våbenvold: Knivstukket mand fundet på Nørrebrogade

Mere våbenvold: Knivstukket mand fundet på Nørrebrogade

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Københavns Politi afspærrede mandag eftermiddag området omkring Nørrebrogade og Møllegade grundet et knivstikkeri, der efter alt at dømme er foregået i en lejlighed.

Topfoto: Google

Opdatering: onsdag den 22. december kl. 9.06 skrev Københavns Politik følgemde på Twitter: “Vi har anholdt og sigtet en 33-årig mand for et knivoverfald begået i en lejlighed mandag. En 36-årig mand blev stukket og blev efterfølgende fundet på Nørrebrogade. Han er uden for livsfare. Den sigtede fremstilles i grundlovsforhør kl. ca. 10 i Retten på Frederiksberg”.

Midt i mandagens myldretid dannede Nørrebro endnu en gang inden for få uger rammen om et voldeligt overfald, hvor våben var involveret.

Kl. 16.46 modtog Københavns Politi en anmeldelse om et knivstikkeri, og formodningen var, at det mandlige offer var faldet om omkring Nørrebrogade 63 – altså på hjørnet af Kapelvej lige over for Assistens Kirkegård og skråt over for Møllegade.

Politiet rykkede derfor ud og afspærrede området, som det også var tilfældet for et par uger siden længere ude ad Nørrebrogade ved Sorgenfrigade, hvor en mand blev skuddræbt på omtrent samme tidspunkt af døgnet.

Der er dog for nuværende ingen indikationer på, om de to episoder er forbundet med hinanden eller med andre nylige og formodet banderelaterede episoder for nylig, herunder drabet i en vandpibecafé på Frederiksberg-siden af Åboulevard få dage efter skuddrabet ved Sorgenfrigade.

Københavns Politi har ifølge flere medier fortalt, at den sårede mand blev kørt på hospitalet, det var tidligt mandag aften stadig uklart, hvilken tilstand han var i.

Kl. 19.35 mandag aften skrev Københavns Politi på Twitter:

“Vedr. knivstikkeri på Nørrebrogade: Efterforskningen peger i retning af, at gerningsstedet er i en lejlighed, og at gerningsmand og forurettede er bekendte. Politiet har ikke yderligere for nuværende.”

Grundet den seneste tids bandeaktiviteter er Nørrebro p.t. en såkaldt skærpet strafzone, hvor straffen for visse former for kriminalitet kan stige til det dobbelte af det normale. Det gælder fx i sager om våbenbesiddelse eller vold. 

Det lokale borgerinitiativ ‘Vi tager gaderne tilbage’, som plejer at arrangere samling på gerningsstedet kl. 17 dagen efter voldsepisoder med brug af våben, afventer yderligere information om episoden, før de beslutter sig for, om der skal ske samling ved Nørrebrogade 63 tirsdag eftermiddag.

H5A6556
Så sent som forrige fredag 10. december var Københavns kommende overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), med borgerinitiativet ‘Vi tager gaderne tilbage’ og Mit Nørrebro ude på en walk ‘n’ talk på Nørrebrogade (her Den Røde Plads). Her blev blandt andet diskuteret, hvad vi kan gøre for at dæmme op for banderekrutteringen af helt unge Nørrebro-drenge. Det vides dog endnu ikke, om dagens knivstikkeri er banderelateret. Foto: Lars Vibild, larsvibild.dk

Related Articles

X