Mit Nørrebro
Værsgo: Her er 5 nye Nørrebro-caféer, der byder på noget særligt

Værsgo: Her er 5 nye Nørrebro-caféer, der byder på noget særligt

Naturvin, økologisk te, specialristet kaffe, veganske flødeboller og cubanske kager. Fem forskellige nyåbnede barer og caféer har fokus på hver deres kulinariske specialitet – måske bliver en af dem din nye favorit?

Topfoto: Stifter Anja Bindesbøll og forretningspartner Alexander Afreedi foran Glean i Ægirsgade. Foto: Lars Vibild, larsvibild.dk. Sammensat med flødebollefoto fra Glean.

VEGANSK IVÆRKSÆTTERI PÅ YDRE NØRREBRO

Hvem: Glean
Hvad: Bagværk og flødeboller
Hvor: Ægirsgade 46

Den lokale, veganske flødebolledronning Anja Bindesbøll har længe haft produktionskøkken i Ægirsgade, og hen over sommeren har hun og hendes iværksættervirksomhed Glean ligget og lusket med en halvhemmelig café fra adressen i nummer 46.

Onsdag 1. september går Glean, der netop har modtaget “en signifikant finansiel indsprøjtning” fra Vækstfonden, så helt officielt med åbningen af den nye café med tilhørende bageri.

Lige nu testes der fx en masse wienerdeje til croissanter, kanelsnegle, tebirkes m.m., og Glean lover, at der til åbningsfesten på onsdag kl. 13-18 – hvor alle vel at mærke er velkomne – vil være gratis smagsprøver, iskaffe til 29 kr. og åbningstilbud på flødeboller til 19 kr. stykket (normalpris 28 kr.)

TE-MEKKA I ELMEGADE

Hvem: VAKKA
Hvad: Te i alle afskygninger
Hvor: Elmegade 14

Te-softice, iste, kombucha og cocktails to go. Kan der puttes te i det, kan du købe det i den nye te-bar VAKKA i Elmegade.

Bag biksen står den dansk-kinesiske entreprenør Pu Wang Krogh og den kendte bar-entreprenør Nikolaj Brøndsted, som tidligere har drevet barerne på restauranterne Umami og MASH samt cocktailbaren Brønnum ved Det Kongelige Teater.

Han lover sammen med Pu Wang Krogh og resten af sit team at skubbe til københavnernes te-konventioner med drikke lavet på de bedste økologiske teer fra Kina – så smut selv forbi og skub til dine egne te-grænser.

.

NATURVIN UDE OG HJEMME

Hvem: Bar Vivant
Hvad: Naturvin
Hvor: Elmegade 4

Lidt længere ned ad Elmegade ligger en anden forholdsvist ny nabo i kvarteret, Bar Vivant. Den har siden maj solgt naturvine både til konsumption på stedet og to go.

De to norske bagmænd Andreas Christiansen og Mads Larvåg Mørch giver afslag på 150 kr. på alle flasker, der ikke nydes inde på baren eller ved bordene udenfor, men stemningen i Elmegade er jo ofte så rasende hyggelig, at man gerne betaler det ekstra for at blive hængende.

SPECIALRISTET KAFFE VED SØERNE

Hvem: The Artisan
Hvad: Next level kaffe
Hvor: Fredensgade 1

Hvad får man, når man sætter en peruviansk kaffeproduktionsspecialist og en dansk barista sammen i lokaler, der senest har tilhørt den anmelderroste Restaurant Kaptajn?

En anderledes, højteknologisk og dejligt nørdet kaffebar ved navn The Artisan – som på dansk betyder håndværkeren eller kunsthåndværkeren.

På The Artisan kan du booke en tid til at riste en kaffe lige efter din smag ud fra tre forskellige typer bønner, ligesom du kan købe det vildeste kaffebryggerudstyr.

Du kan også købe en croissant eller en bruchetta til at stille den værste sult, ligesom stedet fører et (meget) lille udvalg af andre drikkevarer, men det er kaffe, der er det helt centrale omdrejningspunkt – og siden det er Nørrebro, køber The Artisan naturligvis deres kaffe direkte fra kaffebønderne for at sikre såvel pris som bæredygtighed og kvalitet.

.

CUBANSKE VIBES VED RUNDDELEN

Hvem: Havana Blue
Hvad: Cubansk kaffe, mad og musik
Hvor: Jagtvej 89

På det lidt døde stræk lige efter Nørrebros Runddel i retningen mod Østerbro er der kommet en ny, cubansk café.

Her serveres økologisk cubansk kaffe og hjemmelavet mad og kager i blåtonede omgivelser med cubanskinspireret kunst på væggene.

Vi har endnu til gode selv at tjekke stedet nøjere ud, men det ser hyggeligt ud, når man kører forbi – vi hører gerne tilbagemeldinger fra jer derude!

Skriv tips om nye steder i bydelen til mt@mitnorrebro.dk

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X