Mit Nørrebro

Velkommen tilbage! Ny hverdag for Nørrebros store skoleklasser

Velkommen tilbage! Ny hverdag for Nørrebros store skoleklasser

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 1 år gammel
Gensynsglæden var stor hos såvel lærerne som eleverne i 6.-9. klasse, der i dag kunne begynde i bydelens skoler igen. Hverdagen kommer dog til at se anderledes ud med færre timer, mere udendørs undervisning – og i visse tilfælde helt andre omgivelser.

Topfoto: Line Boye Mørck, lærer på Guldberg Skole, byder eleverne velkommen til de nye, midlertidige lokaler på KEA. Alle fotos: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

I morges kl. 8 begyndte skoledagen for en af Rådmandsgades 6. klasser midt på Den Røde Plads.

De store elever fra Guldberg Skole mødte derimod op på KEA, hvor lokalerne er så store, at man kan undervise de oprindelige klasser samlet og stadig have afstand nok – 1 meter fra næsetip til næsetip – imellem eleverne.

Nørrebros skoler har taget regeringens ord om lokalt selvstyre til sig og planlagt de store elevers tilbagevenden til skolen på vidt forskellig vis.

Eleverne fra Guldberg Skole lægger fx ud med at have fysisk undervisning 3 dage om ugen a 5 timer og fjernundervisning 2 dage om ugen a 5 timer – undtagen 9. klasserne, der grundet de kommende årsprøver kun har én fremmødedag om ugen. Forventningen er, at kunne få de store elever på 25 fysiske lektioner om ugen fra 15. juni.

Blågård Skole venter af rengøringshensyn en ekstra dag med at byde de store elever velkommen, så de først møder ind i morgen tirsdag 19. maj kl. 12-14 – til gengæld giver man den fuld skrald fra i næste uge:

“Vi har valgt, at 6.-9. klasse skal have så meget undervisning som muligt, og vi kan tilbyde fem timer hver dag,” skriver ledelsen til forældrene.

For alle skolerne gælder det, at de store elever – ligesom det den sidste måned har været tilfældet med de mindre elever – skal forvente langt mere udendørs undervisning. Eksempelvis har de store klasser på Nørrebro Park Skoles fået besked om, at de skal undervises udenfor 2-3 dage om ugen.

Eleverne i denne 6. klasse fra Rådmandsgades Skole begyndte deres første fysiske fremmødedag i over to måneder her på Den Røde Plads.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X