MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
“Vi flytter aldrig”: Stor opbakning til rolig demo i Mjølnerparken

“Vi flytter aldrig”: Stor opbakning til rolig demo i Mjølnerparken

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
Hundredevis af demonstranter trodsede lørdag eftermiddag coronavirus og forsamlingsskræk og mødtes i Mjølnerparken for at demonstrere mod det kommende salg af 260 af afdelingens familieboliger.

Der var høj musik og gode vibes, da demonstrationen ’Stop salg af Mjølnerparken’ lørdag eftermiddag blev afholdt i området mellem karré 2 og 3 i Bo-Vitas stærkt omdiskuterede boligområde.

Mange af de demonstrerende var naturligvis beboere, men der var også stor opbakning fra politiske aktivister udefra.

Stemningen under den næste to timer lange demonstration var trods den tydelige frustration over beboernes situation både rolig og hyggelig – ja, nærmest opløftet.

Læs også: Derfor deltager de i dagens demo: “Demokratiet er trådt under fode”

Beboerformand Mohammed Aslam kunne efter demonstrationen da næsten heller ikke sætte ord på, hvem han havde været mest glad for at se ud af de mange fremmødte, som også talte politikere og repræsentanter fra almene boligområder så langt væk som Aarhus og Odense.

“Det er gået over al forventning. Det er kanon, så mange mennesker der kom og bakkede op og støttede, skulder ved skulder, og sagde: ’Det her handler ikke kun om almene boliger, men om en samfundsudvikling, vi ikke kan acceptere, hverken for os selv eller for vores kommende generationer – og derfor er de her billige boliger ikke til salg’,” sagde formanden.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X