MN logo rgb web 300x77
Vil du være klogere på kunst? Så har du muligheden (gratis) lige nu!

Vil du være klogere på kunst? Så har du muligheden (gratis) lige nu!

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Lige nu kører Art Week, Københavns Kunstuge, frem til på søndag 3. oktober. Det er en glimrende anledning til at besøge Nørrebros mange kunstprojekter og gallerier – og du kan oven i købet vinde billetter her hos os, så din lokale kunstoplevelse bliver helt og aldeles gratis.

Fotos: Kim Roslyng

Vi har bedt Art Week komme med lokale kunsttricks og plukke de bedste kunstevents på Nørrebro under den igangværende kunstuge.

Meningen med Art Week er ganske simpelt, at så mange som muligt skal komme ud og oplev så meget god kunst som muligt. Så hvis du ikke ved en hujende om kunst, skal du ikke holde dig tilbage – det er jo netop din chance for at suge til dig – helt uden bedrevidenhed eller løftede pegefingre!

Bladr

Kunstboghandlen Bladr ligger i Griffenfeldsgade; stedet danner under Art Week ramme for en oplæsning og samtale mellem kunstner Elisabeth Molin og researcher samt kunstner Kate Fahey om sproget som et  materiale.

Læs mere om Art Talk her

Bricks Gallery 

I Blågårdsgade ligger Bricks Gallery, som drives af Morten Halborg Møller. Under Art Week kan man opleve en soloudstilling bestående af nye malerier af den britisk-franske kunstner Galina Munroe. Bricks Gallery indgår også i Art Weeks Art Tours.

Læs mere om Art Tour på Nørrebro her

Skitse

Siden 2019 har Ryesgade rummet en særlig butik med værker fra kunstnernes proces, kunstbutikken Skitse. Pointen med stedet er at gøre kunsten tilgængelig for flere. Galleriet drives af billedkunstner Emilie Kjær. Stedet har også arrangeret Art Drives til diverse kunstnerværksteder under Art Tours.

Lagune Ouest

Et af Nørrebros nyeste kunstudstillingssteder er Lagune Ouest. Stedet er ikke helt let at finde, for besøg i Lagune Ouest kræver, at man finder den elevator, som tager publikum med ned i kælderen – og gallerilokalerne under en Netto på Tagensvej. Galleriet har til formål at forstærke og etablere stemmer fra en ny generation af kunstnere, stedet holder såkaldt finissage under Art Week og er del af Art Weeks Art Tours.

Læs mere om Cykeltur på Nørrebro her

Til Vægs

Mellem blokkene i Lundtoftegade befinder et af byens aktivistiske kunstprojekter sig: TIL VÆGS. Under Art Week byder kunstprojektet, som til hverdag også er kunst på skærme, på performance med te-servering i cirkulær pavillon og på et lydværk, som publikum er med til at skabe.

Læs mere om te-ceremoni og lydperformance her

Nils Stærk

Bevæger man sig en spytklat uden for Nørrebro, så ligger galleriet Nils Stærk på Glentevej – i et gammelt autoværksted. Her er den internationalt anerkendte kunstnergruppe SUPERFLEX, som blandt andet er kendt for at have været medskaber af Superkilen, aktuel med en udstilling, der udforsker relationen mellem økonomi og natur.

Mit Nørrebros læsere kan vinde 2 x 2 billetter til en af Art Weeks to kunstture på Nørrebro lørdag 2. oktober. Du kan deltage i konkurrencen på vores Facebook-side.

Related Articles

X