MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro

Hvor meget nørrebroer er du?

Hvad hed det legendariske natværtshus og faste stop på Nørrebros ’dødsrute’, der måtte lukke i november 2016?

Correct! Wrong!

Hvilken af disse kendte danske forfattere er IKKE begravet på Assistens Kirkegård?

Correct! Wrong!

Den 1. marts klokken 07.00.07 blev Ungdomshuset på Jagtvej 69 ryddet én gang for alle. Hvilket år var det?

Correct! Wrong!

Hvilken dag og hvilken vejrtype var det, da Elga Olga i den kendte revyvise befandt sig på Solitudevej?

Correct! Wrong!

Hvordan lyder graffitien på gavlen af Nørrebrogade 100?

Correct! Wrong!

Hvilken begivenhed i 1993 udløste så voldsomme gadekampe på Nørrebro, at politiet for første gang siden 2. verdenskrig skød mod en gruppe demonstranter?

Correct! Wrong!

Hvilken vej på Nørrebro bliver også kaldt ’Livets vej’?

Correct! Wrong!

Hvor mange æg lægger Irmahønen i minuttet?

Correct! Wrong!

Området omkring Blågårds Plads er siden 1960’erne blevet kaldt ’Den sorte firkant’, men før da havde det et andet nedladende tilnavn relateret til de afgrøder, som de lokale gartnere dyrkede fra midten af 1800-tallet. Hvad var dette tilnavn?

Correct! Wrong!

Hvilken Nørrebro-kirke blev i 2009 landskendt for at huse irakiske asylansøgere?

Correct! Wrong!

Hvilken plads på Nørrebro er kendt som Thomas Helmigs Plads?

Correct! Wrong!

Hvad forestiller billedhugger Kai Nielsens 22 skulpturer rundt om forsænkningen på Blågårds Plads?

Correct! Wrong!

Den første bog i Jesper Stein Larsens serie om Nørrebro-strømeren Axel Steen, ’Uro’, begynder med, at et lig bliver fundet – hvor?

Correct! Wrong!

Hvilken populær stand-up komiker har tidligere været direktør for Nørrebro Teater?

Correct! Wrong!

Hvilken bevægelse er spillestedet Rust (oprindeligt Kafé Rust) udsprunget af?

Correct! Wrong!

På Blegdamsvej kan man beskue Arkitektfirmaet C.F. Møllers prisvindende tilbygning til Panum-bygningen, Mærsk Tårnet. Hvor mange etager rager den i vejret?

Correct! Wrong!

Jægersborggade er de senere år blevet kendt som en hip handelsgade med unikke gallerier, butikker og restaurationer. Men hvilken type virksomhed var gaden med en af landets største andelsboligforeninger tidligere kendt for?

Correct! Wrong!

Hvilket kommunalt støttet kulturhus på Nørrebro blev i 2017 lukket midlertidigt ned, da det kom frem, at bandemedlemmer fra Loyal to Familia i mindst tre tilfælde havde brugt det til at holde fester?

Correct! Wrong!

Hvor mange cyklister cykler over Dronning Louises Bro (begge retninger sammenlagt) på en gennemsnitlig hverdag?

Correct! Wrong!

Hvilken institution havde indtil 2012 til huse på Nuuks Plads, der til sommer bliver et stop på Metroens cityring?

Correct! Wrong!

Hvilket kendt dansk arkitektfirma står sammen med blandt andre kunstgruppen Superflex og lokale beboere bag parken og Instagram-favoritten Superkilen?

Correct! Wrong!

Nørrebro er ikke alene Københavns mest folkerige bydel, det er også den mest befolkningstætte. Per 1. januar 2018 boede der i Indre By, på Vesterbro og på Østerbro henholdsvis 6.180, 8.299 og 9.070 personer per km2. Hvad er det tilsvarende tal for Nørrebro?

Correct! Wrong!

En af de mest omtalte og bestialske drabssager i nyere tid, drabet på 7-årige Roujan i sommeren 1995, er endnu uopklaret. Hvilken gade på Nørrebro var gerningssted?

Correct! Wrong!

Den politiske debat om Bispeengbuens mulige nedrivning tog fart i løbet af 2018. Hvor længe har den omdiskuterede 6-sporede trafikbro, der har en trafik på ca. 50.000 biler i døgnet, eksisteret?

Correct! Wrong!

Den ældste del af Nørrebrohallens bygninger er fra 1896, og stedet har været brugt som sportshaller siden midten af 1970’erne. Hvad blev bygningerne oprindeligt brugt til?

Correct! Wrong!

Hvor meget nørrebroer er du?
Du er en komplet Nørrebro-ignorant
Hvis du nogensinde har sat en fod på Nørrebro, har det efter alt at dømme været en sen nattetime på hedengangne Café Louise i stærkt omtåget tilstand. Din viden om bydelen er i hvert fald så begrænset, at du ikke engang når op på det antal rigtige svar, som man statistisk set ville få, hvis man satte en chimpanse til at besvare testen med bind for øjnene.
Du er en Nørrebro-supporter
Du har tydeligvis aldrig boet på Nørrebro, men kigger dog forbi, når familien er på besøg fra Jylland og gerne vil se, hvor H. C. Andersen ligger begravet. Du har måske endda været til et par koncerter på Stengade eller til middag på Nørrebro Bryghus. Men selv sjældne gæster er velkomne her hos os, så du fortjener betegnelsen Nørrebro-supporter.
Du er en Nørrebro-hangaround
Du kommer måske jævnligt på Nørrebro, men formentlig primært i de mest populære handels- og restaurationsgader. Du mangler stadig at få bydelen helt ind under huden, og hvis du vil forfremmes fra din status som Nørrebro-hangaround, vil vi råde dig til at stikke snuden uden for Thomas Helmigs Plads og gå på opdagelse i nogle af vores mere ukendte gader og baggårde.
Du er en Nørrebro-prospect
Du enten bor eller har boet en længere årrække på Nørrebro, og du interesserer dig for bydelens udvikling såvel som dens historie. Du ved alt om aktuelle kulturtilbud og om, hvor og hvornår der åbner nye restauranter, barer og butikker med unikt kunsthåndværk – samtidig med at du snakker småbekymret med om den tiltagende gentrificering. Med andre ord: en ægte Nørrebro-prospect!
Du er fuldblods nørrebroer
Nørrebro-blodet bruser i dine årer, og du ikke alene bor på Nørrebro – du vil aldrig, aldrig nogensinde flytte herfra! Du hilser hjemmevant på kvarterets sprittere, den lokale præst og hende, der plejede at sidde i kassen i din nærmeste Netto, du bakker indædt op om Nørrebro United, og du kan uden panik finde din vej ud af Assistensen efter mørkets frembrud. Og så forsømmer du ikke nogen lejlighed til at slå fast, hvor meget federe det er at bo på Nørrebronx end i 2100 Spelt eller på det hipsterinficerede Vesterbro.
Du ER Nørrebro
Med rigtige svar på samtlige spørgsmål (og det var uden at google, ikke?) må du selv bestemme, om din titel skal være præsident, borgmester eller sågar konge/dronning af Nørrebro – vi andre bøjer os under alle omstændigheder i støvet. Tillykke med titlen – og tak, fordi du er med til at gøre Nørrebro til det, den er.

Share your Results:

Relaterede artikler

X