MN logo rgb web 300x77

november, 2020

13nov17:0018:00Kunstnerkollektivet Venteværelset præsenterer: "Dido og Aeneas - En isolationsopera"

Detaljer

Arrangørinfo:

Kunstnerkollektivet Venteværelset præsenterer deres første indendørs-version af deres prisvindende mobile baggårdsopera fredag den 13. november kl. 17 på Nørrebro Bibliotek. Det er gratis, men kræver tilmelding gennem billetto.
Kom og oplev “Dido og Aeneas – En isolationsopera”, en corona-venlig og moderne nyfortolkning af Henry Purcells barokopera om den melankolske og deprimerede enke-dronning af Kathargo og den trojanske prins, en ydmyg halvgud, i evig søgen efter kærlighed. De forelsker sig, så meget kan vi røbe… Og så bryder kaos løs.
Hele showet er skabt over Zoom under COVID-19 pandemien af kollektivet bestående af unge professionelle operasangere, klassiske musikere, en skuespiller, en instruktør og et produktions- og dokumentationshold. Baggårdsoperaen har siden maj turneret i Københavnske baggårde, spiller på kollegier, på Christiania, legepladser, i gårdene i Albertslund m.fl. og er nu endelig landet igen på Nørrebro – for første gang indendørs.
Ung som gammel kan opleve et univers af håndsprit, høje toner, farverige kostumer, mundbind, musik og store følelser flyde sammen.
Om du er garvet operagænger eller helt grøn i genren, kan du inden forestillingen fordybe dig i operaens skabelsesproces, som er dokumenteret som et online operaværk i blog-format. Her kan du møde karakterne, høre uddrag af myten bag operaens fortælling og interviews med de medvirkende. Det er også her, du kan finde fanen ”Forestillingsprogram”, hvor hele librettoen (opera-teksten) ligger, så du kan følge med på din telefon under showet: www.ventevaerelset.com
Støttet af Nørrebro Lokaludvalg.
COVID-Restriktioner
Operaen kan opleves siddende fra begrænsede siddepladser, stående med maske eller udefra, hvor man gennem Bibliotekets store vinduer kan se forestillingen udefra. Husk at påføre mundbind når du bevæger dig rundt på biblioteket. Mundbindet må gerne fjernes når du sidder ned under forestillingen.
Vi følger nøje med i myndighedernes vejledninger og tilrettelægger arrangementet så det bedst muligt sikre publikum, kunstnere og ansatte. Det er vigtigt at I hjælper til, ved at:
Blive hjemme hvis I har symptomer på sygdom
Spritte af og holde afstand
Følge personalets henvisninger
Vel mødt og pas godt på hinanden.
KUNSTNERKOLLEKTIVET VENTEVÆRELSET:
Ingeborg Novrup Børch- “Overheks“
Josefine Weber Hansen – ”Belinda 2”, ”Heks 2”, Bratsch
Julie Holmegaard Schade – Accordion
Line Winther Olesen – ”Aeneas”
Maria Lundbak – Obo
Mikkel Nørgaard – Klarinet og basklarinet
Nanna Treu – Violin
Nina Smidth-Brewer – “Belinda 1“
Þórgunnur Anna Örnólfsdóttir – ”Dido”, ”Heks 1”
Andreas Grønning Poulsen – foto og film
Anna Sofie Keller – Instruktør og idé
Maria Lundbak – Ensembleleder
Nanna Treu – Kostumier
Rikke Frigast Jakobsen – Dramaturg
Sofie Vestergaard Nielsen – Kommunikation
Sóley Freyja Eiríksdóttir – Kommunikation
Komponeret af Henry Purcell
Libretto af Nahum Tate
Oversat af Torben Krogh og Marianne Børch

tid

(Fredag) 17:00 - 18:00

Sted

Nørrebro Bibliotek

Nørrebrogade 208

X