MN logo rgb web 300x77

maj, 2021

01maj11:0015:001. MAJ DEMONSTRATION – NOK ER NOK!

Detaljer

Arrangørinfo:

Nok er nok! Vi har fået nok af arbejdsgivernes angreb, politikernes klimanøleri og Mette Frederiksen & Co.’s racistiske politik.
I over et år med corona har vi dukket nakken, holdt samfundet kørende, fulgt de anvisninger, der er kommet oppefra og isoleret os fra vores venner, familie og kollegaer. Hvad har arbejdsgiverne og resten af overklassen fået tiden til at gå med? De har brugt krisen til enten at fastholde en utålelig status quo eller som anledning til at bombe løn- og arbejdsforhold tilbage, både i det private og i det offentlige: Lokalaftaler er blevet opsagt, overenskomster brudt og tillidsfolk er blevet fyret på stribe på arbejdspladser rundt i landet.
Mens der kunne trylles milliarder frem tilsyneladende ud af ingenting til at redde store virksomheder på grund af corona, så kan politikerne ikke få fingeren ud, når det drejer sig om en anden stor samfundstrussel: klimakrisen. De pynter sig med lånte, grønne fjer og fremmaner panderynker, når de skal udtale sig i medierne. Men sandheden er, at de ingenting gør andet end at sparke problemerne ud i fremtiden, som bliver mere og mere usikker for os og vores børn med de tiltagende klimaforandringer.
Regeringens angreb og passivitet bliver dækket under et racistisk røgslør, som tidligere var forbeholdt den yderste højrefløj. Nu har Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige svært ved at følge med Mette Frederiksen, Mattias Tesfaye og resten af ministrene, når der skal konkurreres i at gøre indvandrere, flygtninge, muslimer og mennesker med mørkere hud til syndebukke.
Den 1. maj, Arbejdernes Internationale Kampdag, går vi på gaden i protestmarch fra Blågårds Plads til Fælledparken og siger STOP:
STOP REGERINGENS RACISME!
STOP POLITIKERNES KLIMAHYKLERI!
STOP ARBEJDSGIVERNES OFFENSIV!
PRAKTISK INFORMATION
Demonstrationen starter på Blågårds Plads kl. 11:00, hvor der vil være forskellige talere, der fortæller om de problemer, som arbejdere og unge står overfor i dag. Omkring kl. 12:00 går vi i samlet blok mod Fælledparken under kampråb og taler. Vi ankommer i Fælledparken omkring kl. 13:00, hvor der vil være flere taler, musik og mulighed for at købe forfriskninger.
Tidsplan:
11:00 Demonstrationen begynder på Blågårds Plads
12:00 Afgang mod Fælledparken
13:00 Ankomst til Fælledparken
Talere vil blive annonceret løbende her på Facebook.
Vi opfordrer til, at alle deltagere tager de nødvendige forholdsregler ift. COVID-19.

tid

(Lørdag) 11:00 - 15:00

Sted

Blågårds Plads

Blågårds Plads 6A

X