MN logo rgb web 300x77

april, 2019

06apr14:0016:00At overleve Auschwitz – Arlette Andersens historie

Detaljer

Som ung pige overlevede nu 94-årige Arlette Andersen et års fangenskab i den nazistiske koncentrationslejr Auschwitz. Nu kan du høre hendes historie her på Nørrebro.

Det foregår lørdag 6. april kl. 14-16 på Café Assistenten, Nørrebrogade 88 – på initiativ af stedets projektleder Charlotte Mejlshede, der i sin tid gik på det gymnasium i Fredericia, hvor Arlette Andersen var fransklærer.

“Da jeg gik på gymnasiet, kendte jeg ikke til Arlette, udover at det var en offentlig hemmelighed, at hun havde et nummer tatoveret på sin arm. Årsagen lå i luften, men man talte ikke om det. I begyndelse af 1990’erne begyndte politikere at omtale udryddelseslejrene som detaljer, og nogle påstod endda, at de aldrig havde fundet sted. Og så begyndte Arlette at fortælle. Hun vidste bedre,” siger Charlotte Mejlshede.

Det er Charlotte Mejlshedes tidligere skolekammerat fra Fredericia Gymnasium, journalist Thomas Kvist Christiansen, der kommer og fortæller Arlettes historie. Han har lavet en film om og med hende, som han viser til arrangementet, hvor man også kan købe hans nyligt udgivne bog ’Vi er her for at dø’, der ligeledes handler om Arlettes liv.

Der er plads til ca. 50 personer, interesserede kan tilmelde sig til Charlotte Mejlshede via mail: charlotte@mejlshede.dk

tid

(Lørdag) 14:00 - 16:00

Sted

Café Assistenten

Nørrebrogade 88

X