MN logo rgb web 300x77

november, 2020

13nov20:0021:30Candlelight Chopin 2

Detaljer

Arrangørinfo:

I foråret, lige inden landet lukkede ned, spillede Jesper René de ti første nocturner af Frédéric Chopin i Kingos Kirke. Nu har man endelig mulighed for at høre ham fuldende cyklussen, når han den 13. november kl 20 spiller de sidste 10 nocturner i stearinlysets skær.
Der er god plads i det rummelige og dog intime kirkerum, og ellers åbnes der til sidegemakkerne, så der bliver plads til alle på forsvarlig vis.
Chopins nocturner udgør en af klaverets juvelsamlinger, kendt og elsket af enhver for deres poetiske og sværmeriske stemninger. Chopin fornyede denne romantiske genre og hævede den fra salonfähig baggrundsmusik til stor kunst. Livet igennem komponerede han disse korte aftenstykker, som med sikkerhed er improviseret frem i det parisiske selskabsliv i midten af 1800-tallet, og således indtager de i alt tyve nocturner en helt central plads i Chopins værk og dermed i hele klaverlitteraturen.
Kom og lad dig indfange af pianisternes poesibog par excellence med en af landets førende ved Bösendorfer flyglet i det intime kirkerum kun oplyst af stearinlysets skær.
Gratis adgang. Dørene åbnes en halv time før.

tid

(Fredag) 20:00 - 21:30

Sted

Kingos Kirke

Bragesgade 35

X