MN logo rgb web 300x77

januar, 2020

26jan16:0017:30Det er så yndigt at følges ad

Detaljer

Arrangørinfo:

”Det er så yndigt at følges ad…” (Fri entré!)
Scener fra et dysfunktionelt ægteskab
Kærligheden og parforholdets brusende lykke og bundløse smerte er tidløs og uudgrundelig. I kærlighedens og parforholdets navn kæmper vi med status, magtforhold, følelser, seksualitet og mere dertil.
Kan operaen med sin vidunderlige musik hjælpe os med at forstå denne mangetydige kompleksitet, når den i dag så tit kritiseres for at være umoderne og måske ligefrem sexistisk? På overfladen ser vi måske kun stærke mænd der udøver deres magt på bestialsk måde overfor svage kvinder, der altid ender som offer.

I ”Det er så yndigt at følges ad…” leger vi med køn og magt, seksualitet og status, drama og humor, til noget af operalitteraturens smukkeste og mest suggestive musik.
Hør arier og duetter fra bl. a. Pagliacci, Tosca og Drot og Marsk sunget af sopran Solveig Louise Hjerrild og baryton, Johannes Mannov med akkompagnement af Ulrich Stærk.
Ylva Kihlberg har stået for instruktionen.

Lidt om de medvirkende:

Solveig Louise Hjerrild, sopran
Solveig Louise Hjerrild er uddannet fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium i 2005. Siden har hun fortsat sine studier hos bl.a. Neil Semer (New York) og Roberta Cunningham (Berlin).
Senest har Solveig haft sin rolledebut som Angelica i Ylva Kihlbergs iscenesættelse af Puccinis Suor Angelica. Produktionen var på turné i 2018.
Siden 2015 har Solveig optrådt med koncerterne Puccinis Heltinder, Hardcore Mozart og Verdiskæbner.
Solveig har optrådt som solist ved bl.a. Händels Messias, Rossinis Petite messe solennelle, Pergolesis Stabat Mater.
Ved siden af koncertvirksomheden har Solveig sunget i Det Kongelige Teaters operakor, Malmø Operas kor og Den Jyske Operas kor.

Johannes Mannov, Basbaryton
Johannes Mannov er en af Danmarks mest erfarne og alsidige sangere. Han fik sin musikalske grunduddannelse i Københavns Drengekor og studerede siden sang i Freiburg og Karlsruhe i Tyskland.
Han har sunget med alle danske symfoniorkestre og haft en stor og lang international karriere med koncerter i bl.a. Amsterdams Concertgebouw, London Barbican Centre og Berliner Filharmonien. Som operasanger har han udover at være regelmæssig gæst på Operaen i København bl.a. sunget på Bastille Operaen i Paris, på operaerne i Cincinnati, San Diego og Washington samt ved statsoperahusene i Hamburg og Berlin.
Johannes er professor ved Konservatoriet i Nürnberg og har undervist i Danmark på Syddansk Musikkonservatorium DKDM og har som lærer desuden gæstet bl.a. Universität der Künste, Berlin.
Kommende optrædener vil være som Judge Turpin (Sweeny Todd) på Operaen i København, Monterone i den Jyske Operas RIGOLETTO og med koncerter med Aalborg Symfoniorkester.

tid

(Søndag) 16:00 - 17:30

Sted

Anna Kirke

Bjelkes Allé 19-21

X