MN logo rgb web 300x77

juni, 2019

13jun18:0020:00Spis & læs: Det originale danske landkøkken

Detaljer

Arrangørinfo:

Det originale danske landkøkken – sådan som det blev serveret af cool danske kvinder for 100 år siden.

Kom og smag fastfood fra 1920’erne og Prins Pücklers fromage (han kørte karet trukket af kronhjorte) – og sæt dig til rette for at høre kogebogsforfatter Hannah Lund dele sin begejstring ved og viden om de autentiske danske retter, der er skabt, før vi helt havde lært at hente inspiration fra andre landes køkkener og krydderier.
Hun tegner også et billede af sine seje formødre og livet for netop kvinderne dengang: kokkepigen på herregården, der tryllede med brændefyret komfur og knofedt. Den unge husfrue af det bedre borgerskab, der havde drevet en gård som 17-årig. En af Danmarks første kvindelige læger – som arrangerede fester og lavede månedsplaner med hverdagsmenuer. Oldemors bedste køkkenpige, der gik i arv til farmor. Hverdagen under 2. verdenskrig. Alt dét, der er skrevet sirligt ned med pen og blæk af oldemor og farmor – det kan du opleve på ny.

Hannahs kogebog ’1900 Til bords’ hylder det originale danske landkøkken. Bogen er baseret på hendes formødres håndskrevne opskriftsbøger, og hun har udvalgt og redigeret over 100 opskrifter på god dansk mad til hverdag og fest. Samtidigt er bogen krydret med anekdoter om livet dengang – og biografier om kvinderne bag maden. Det er blevet til et tidsbillede af maden og livet i danske provins- og landkøkkener mellem 1902 og 1970.

Menu:
Farserede grøntsager, paneret og friturestegt, serveret med pisket smør med urter
Prins Pücklers fromage

Billetter:
To retter + foredrag: 150 kr
To retter + fordrag + bog: 400 kr

tid

(Torsdag) 18:00 - 20:00

Sted

Kogebogeriet

Guldbergsgade 10

X