MN logo rgb web 300x77

november, 2019

26nov16:0018:00Folketonesalmer, jazz og fællessang – A THIN PLACE på Nørrebro

Detaljer

Arrangørinfo:

Brorsons kirke har været med til at skabe lyden af ”ny nordisk kirkejazz” som bl.a. er udviklet ved kirkens højmesse ’Bøn&Brunch’. At skabe er netop det rette udtryk, da både tone og tekst i en del af materialet opstår ud af det kirkeliv som Janne Mark, Esben Eyermann og kirkebandet indgår i som en central del af Brorsons kirkes kreative miljø.

Tirsdag d. 26 november 2019 vil de fortælle os om, hvorfor de synes at jazzen og den skandinaviske folketone er velegnet gudstjenestemusik, generelt. Men også om hvad det betyder at være en kirke, der skaber sin egen musik. Hvad gør det ved menigheden, at den er arnested for udvikling af nye salmer og et nyt musikalsk udtryk? Og hvordan opstår samspillet imellem musikken og liturgien?

Musik fylder meget i de danske kirker, og for nogen bliver fx en gudstjeneste først fyldestgørende, hvis musikudtrykket opleves rummeligt, ”rigtigt” – som en slags brobygger imellem kirke- og hverdagsliv. Og det er uanset, om vi taler gudstjenester i ungdomskirker eller om søndagens højmesse.

Men kan man tale om en “rigtig” kirkelig musik, og hvad skal musikken egentlig bruges til i kirken? Er den en del af forkyndelsen, som skal fortælle os noget om Gud? Eller er den en del af bønnen og lovsangen og skal den hjælpe os til at sætte ord på de ting, vi gerne vil tale med Gud om? Eller er den blot en stemningssætter, der skal sikre, at gudstjenestedeltagerne kommer i den stemning, som præsten gerne vil have dem i. Københavns Stifts Ungeudvalg vil gerne indbyde til tre fyraftensmøder, hvor vi hver gang præsenterer en ny musikgenre, der har fundet sin vej ind i kirken. Ud over præsentationen vil der være god tid til at debattere, hvad lige præcis denne musikgenre kan og hvad den ikke kan.

Dette er det sidste af tre spændende fyraftensmøder fra Københavns Stifts Ungeudvalg. Vi glæder os til en spændende eftermiddag.

Arrangementet henvender sig til alle, der interesser sig for musikken i kirken.

Det er gratis at deltage.

Da vi tilbyder en sandwich under mødet, vil vi gerne have en tilmelding via dette link.

eller på mail til thomas@ukirke.dk

tid

(Tirsdag) 16:00 - 18:00

Sted

Brorsons Kirke

Rantzausgade 49

X