MN logo rgb web 300x77

januar, 2020

18jan(jan 18)9:0019(jan 19)16:00Hackathon/Tryg i en terrortid for alle 16-22 årige

Detaljer

Arrangørinfo:

FÅ LEDIGE PLADSER – TILMELD DIG OG DIN GRUPPE I DAG: Mere aktuelt end nogensinde: Vi skal have ungdommens svar: Hvordan bliver vi bedre til at forebygge radikalisering? Hvordan gør vi Danmark tryggere?

Hvis du er i alderen 16-22 år kan du tilmelde dig dette hackathon solo eller tilmelde dig sammen med en gruppe. Hvis du tilmelder dig solo, sørger vi for at du kommer med i en gruppe.

Det er gratis at deltage – inkl. mad og drikke og overnatning. Du skal medbringe sovepose, laptop og mobiltelefon. Din gruppe – hvis du melde dig alene, sørger vi for, at du kommer med i en gruppe – har så mulighed for at vinde førstepræmien på 10.000 kroner.

Mød den tidligere nynazist Thomas Runge, den tidligere autonome venstreekstremist Søren Lerche og “A”, der var tæt på at blive fremmedkriger. Hør om deres rejse ind i radikaliseringen og vejen ud. TV2-vært og krimireporter Janni Pedersen er ordstyrer. Hør Danmarks førende terrorforsker Anja Dalgaard-Nielsen fortælle om, hvad forskningen fortæller os om radikaliseringsprocesser – hvem, hvorfor, hvordan. Og hør, hvordan man i dag arbejder med unge, der er på vej ud i ekstremismistiske ideologier.

Efter et spændende formiddag med oplæg går deltagerne i grupper. Vi tror på, at unge har et unik perspektiv og derfor kan finde nye bud på design, produkter, indsatser, interaktivitet og koncepter, der kan bidrage til at forebygge radikalisering og/eller øge trygheden blandt danskerne. Kun fantasien sætter grænser.

VIGTIGT! Vi skal IKKE kode. Vi skal udvikle nye ideer.

Søndag pitcher grupperne for en dommerkomité. Den bedste idé får førsteprisen på 10.000 kr. Andenprisen er 5000 kr.

Priserne overrækkes ved et debatarrangement i Politikens Hus i København. (Datoen er ikke fastsat.)

Læs alt om Hackathon/Tryg i en terrortid på hjemmesiden http://retogsikkerhed.dk/index.html

tid

18 (Lørdag) 9:00 - 19 (Søndag) 16:00

Sted

Kapelvej 44

Kapelvej 44

X