MN logo rgb web 300x77

marts, 2019

22mar17:0020:30Hunting for Hedonia / CPH:DOX

Detaljer

Arrangørinfo:

Dokumentar af instruktør Pernille Rose og manuskriptforfatter Lone Frank om den seneste teknologi indenfor hjerneforskning – og om lykke.

Nørrebro Bibliotek viser film i forbindelse med CPH:DOX festivalen.

Hjernen er den moderne medicins store mysterier. Vi ved mere om, hvad vi ikke ved, når det kommer til vort mest komplekse organ. Vor viden om hjernen er imidlertid i stor vækst – og det samme er både psykiatrien og medicinalindustrien. Og nu nærmer vi os (måske!) et punkt, hvor vi ikke blot kan kurere depressioner, men ligefrem øge lykken og måske endda forbedre vores hjerner gennem teknologien. Spørgsmålet er, om vi skal gøre det, bare fordi vi kan? Og hvem bestemmer, hvad der er normalt? Den såkaldte Deep Brain Stimulation blev først udviklet helt tilbage i 1960’erne, men blev siden frosset ud i et stadig mere politiseret forskningsmiljø. Nu er den tilbage, og i mellemtiden har teknologien indhentet visionerne. Pernille Roses film med manus af videnskabsjournalisten Lone Frank ser på udviklingen og stiller de store spørgsmål – og lader de skarpeste hjerner svare på dem. En på alle måder tankevækkende film.

Efter verdenspremieren inviterer vi til debat med filmens instruktør, Pernille Rose Grønkjær, videnskabsjournalist Lone Frank, filosof Klemens Kappel og professor Poul Videbech. Journalist Anja Bo, modererer debatten.

tid

(Fredag) 17:00 - 20:30

Sted

Nørrebro Bibliotek

Nørrebrogade 208

X