MN logo rgb web 300x77

marts, 2019

20mar17:0019:00Hvordan arbejderne blev muslimer

Detaljer

Arrangørinfo:

Det er lykkedes SOS Racisme at få lektor Ferruh Yilmaz, Tulane University, til Danmark for at fortælle om sit forskningsarbejde, der resulterede i bogen “How the Workers Became Muslims”.

BESKRIVELSE:
Med udgangspunkt i et case study af Danmark diskuterer Ferruh Yilmaz , hvordan det er lykkedes for den populistiske yderste højrefløj at presse den politiske diskurs i Europa mod højre ved at kapre indvandrerdebatten. Højrefløjspartiernes succes ved valgene understøtter denne konklusion. Deres succes stikker imidlertid dybere, end deres valgsejre antyder.

Det er lykkedes dem at forvandle indvandringen fra at være et spørgsmål om klassekamp til at være en trussel mod nationen. Det har efterfølgende flyttet den politiske kampplads fra økonomi (dvs. klassekamp) til kultur (dvs. kulturkamp) og har forenet store dele af højre- og venstrefløjen omkring ”fælles kerneværdier”.

Højredrejningen er blevet styrket af en voksende moralsk panik over muslimers og Islams kulturelle og religiøse praksisser, der er blevet fremstillet som en trussel mod de fremskridt, folket har tilkæmpet sig. På den måde blev mainstream-partier som socialdemokraterne uophørligt tvunget til at reagere på nye skandalefortællinger og nøje udtænkte provokationer.

Oplægget foregår primært på dansk, men med engelske termer ind imellem, da Ferruh Yilmaz, der er tyrkisk dansker, har boet i USA i mange år.

Oplægsholder:
Ferruh Yilmaz, PhD, lektor ved Institut for Kommunikation, Tulane University, New Orleans, Louisiana.

Moderator: menneskeretsadvokat Niels-Erik Hansen

Foregår i spiseriet, hvor der naturligvis er gratis adgang.

Yderligere oplysninger fås hos Jette Møller, formand for SOS Racisme Danmark, tlf. +45 6063 3399

Arrangører: SOS Racisme
ENAR Danmark (European Network against Racism)
CEDAR (Center for Muslimsk-Danske Relationer)

tid

(Onsdag) 17:00 - 19:00

Sted

Union (det tidligere Verdenskulturcentret)

Nørre Allé 7

X