MN logo rgb web 300x77

december, 2021

01dec19:00Koncert: Stjernevask - præsenterer Skt. Stefan Session

Detaljer

Arrangørinfo:

Rockbandet Stjernevask optog deres nyeste LP; SKT. STEFAN SESSION (udkom maj 2021) i Skt. Stefan Kirkens kirkerum. Til vinylen har sangskriver og guitarist Madelin Wilian omfortolket gamle salmer af Brorson og Ingemann og udover et par egne, dukker Halfdan Rasmussen og Tom Kristensens tekster også op med ny musik af Stjernevask. Siden da er LP’ en blevet et samlerobjekt af vinylelskere og er revet væk. Til denne koncert spiller Stjernevask numre fra Skt. Stefan Session samt et helt nyt julenummer. Kom forbi til nye dybder og rock og rul med Brorson.
Pressen skrev om Stjernevask – Skt. Stefan Session:
Simon Heggum (Gaffa):
”(5 ud af 6 stjerner ): Omskrivningen af Brorsons kirkebasker, ”Op al den ting”, bliver til endnu en Nick Cave and The Bad Seedsk svingom i kirkerummets atmosfære, med dybt groovende kølletrommer og Troels Bechs edderkoppebas. Samtidig kræver det sgu nosser at skrive Gud ud af Brorsons skaberliderlige poesi. Det giver teksten en mere inkluderende og universel fascination af verden omkring os, og Wilians stemme giver den stigende intensivering i omkvædet en ekstra knytnæve ind mod målet. Det her er genfortolkning, når det står allerstærkest og viser, at man sagtens kan lave velsmagende vin på gamle druer.”
”Jeg kan anbefale Stjernevask på det stærkeste for at turde noget anderledes og skabe noget originalt. Gruppen formår både at genfortolke gennemtærskede klassikere og glemt guld, men tilføjer også nye nuancer til aftensangens skumring og formår rent faktisk at imponere en retromættet kritiker på vejen til nadver. Jeg kom kun for den dårlige altervin, men blev under prædikenen og blev født igen under postludium! Hallelujah!”
Mads Kornum (Side 33): ”Fremført i en stemning, der fornemmes som en kreativ og blomstrende krydsning af Elisabeth, Sort Sol og Thåström. Storslået i alt sin ro og vælde – og med sensitive lydcollager af støj, der ligger på lur som en brændenælde.
Andreo Mielczarek (Kristeligt Dagblad):
”Spøjs Brorson og ikke uden charme. Det er helt nye dybder bandet Stjernevask får ud af Brorson og Ingemann. Denne vask er trestjernet”.

tid

(Onsdag) 19:00

Sted

Stefanskirken

Nørrebrogade 191, 2200 København N, Danmark

X