MN logo rgb web 300x77

september, 2021

15sep18:0019:00Latinamerikas største murmaler udsmykker Nørrebro

Detaljer

Arrangørinfo:

En 15 meter høj pige med en gummisko og en baguette toner langsomt frem på en gavl nær Sankt Hans Torv. Bag fremmaningen af det smukke og tankevækkende motiv står Chiles mest anerkendte murmaler Inti Castro, som i disse dage færdiggør maleriet fra sin lift på gavlen ved kulturhuset Union på Nørrebro.

Det skal fejres, at Nørrebro får et nyt kunstværk. Union inviterer derfor til lancering:

Onsdag den 15. september kl. 18.00

Skt. Johannes Kirkes have

overfor Union, Nørre Allé 7 Kbh N

 Her vil man kunne opleve kunstneren male i svimlende 22 meters højde. Der vil være lanceringstale ved Esben Danielsen, fagdirektør i Kultur- og Fritidsforvaltningen, latinamerikansk afro-groove fra Elektrisk Ål samt lidt godt til ganen.

Inspiration fra Nørrebro

Inti Castro har skabt værket ud fra sit eget kunstneriske univers, men med udgangspunkt i fra materiale om Nørrebro og borgerinput fra bydelen. Værket bliver derfor en sammenvævning af Intis både farvefulde og melankolske stil og symboler og betydninger fra Nørrebro og København, som det er op til beskueren at udpege og afkode.

Fra havn til havn

Gavlmaleriet er arrangeret af kunstnerne Caroline Thon og Jacoba Niepoort i samarbejde med Esben Frost fra Union. Værket er støttet af Slots- og kulturstyrelsen og Beckett-Fonden og er en del af et større projekt om kunstudveksling mellem Chile og Danmark kaldet ‘De puerto a puerto / Fra havn til Havn’.

Se kunstnerens Instagram: @inti.artist

Følg projektet på Unions Facebook: www.facebook.com/unionKBH

tid

(Onsdag) 18:00 - 19:00

Sted

Skt. Johannes Kirkes have

Arrangør

Union

X