MN logo rgb web 300x77

marts, 2019

28mar17:3021:00LTG:DOX - De kalder os en ghetto: En aften om mennesker, beton og magt.

Detaljer

Arrangørinfo:

Den røde løber rulles ud foran beboerhuset i Lundtoftegade når Til Vægs sammen med Almen Modstand og Bypolitisk Organisering sætter beboerdemokratiet og den bypolitiske udvikling i Danmark anno 2019 til debat gennem visning af to prisvindende dokumentarer: Høje Historier (2/4) “Kampen om magten” (1999) og 70 Acres in Chicago: Cabrini Green (2016).

De almene boligers værdi og fremtid udfordres for tiden af det politiske flertals “Parallelsamfundspakke”.
Med aftenens filmprogram sættes der fokus på de både fine og besværlige ting ved demokratisk bosætning. Høje Historier er en glemt dokumentarisk filmperle om Lundtoftegade i København, hvorimod skildringen af et alment boligområdes skæbne i Chicago nu bringes for første gang i Danmark med screeningen af dokumentaren 70 Acres in Chicago: Cabrini Green.”

Høje Historier beskriver sluthalvfemsernes liv i Lundtoftegade med alt hvad det indebærer fra lidenskabelige beboermøder til marginaliserede beboeres kamp og sammenholdet, der eksisterer på kryds og tværs mellem højhusene, og 70 Acres in Chicago: Cabrini Green beskriver Chicagos bystyres målrettede men skæbnesvangre omdannelse af boligområdet Cabrini Green i perioden 1995-2015. Boligområderne er forskellige, men deler alligevel mange af de samme udfordringer – især faren for nedrivningsplaner under henvisning til behovet for at bekæmpe såkaldte ghettoområder.

70 Acres in Chicago Cabrini Green følger den almene boligforening Cabrini Green over en periode på 20 år – fra nedrivningen af den første bygning i 1995 til sammenstødene mellem oprindelige og nye beboere i de nye såkaldt blandet-indkomst-bebyggelser op gennem nullerne. I år kan vi fejre Høje Historiers 20-års jubilæum, og vi håber at den – sammen med de 20 års modstandskamp, der skildres i 70 Acres in Chicago: Cabrini Green – kan inspirere til kampen mod “Parallelsamfundspakken”, og til hvordan de næste 20 år ser ud for den almene boligsektor og beboerdemokratiet: Lundtoftegade overgiver sig aldrig!

Begge film har værdien af demokratiske boligformer som omdrejningspunkt, og sætter spot på almene boliger, beboerindflydelse, klasseforhold, saneringer og offentlig intervention i lokal og global boligpolitik.

Åben debat med panel:

• John Andersen – Professor i Plan, by og proces RUC
• Liselotte Christiansen – Beboere i Lundtoftegade, Næstformand i afdelingsbestyrelsen og medvirkende i Høje Historier
• Mikkel Warming – Chef for boligsociale indsats i KAB og Næstformand i AKB København
• Bjarne Steen Larsen – Arkitekt MAA
• Eline Feldman – Leder af den boligsociale helhedsplan for Lundtoftegade

Moderator:

• Anna Hjortsø – Journalist og kommunikationsmedarbejder i AKB Lundtoftegade

Arrangementet er gratis og vi serverer forskellige lokale snacks og der er en rummelig bar med lidt for en hver smag.

 

tid

(Torsdag) 17:30 - 21:00

Sted

Beboerhuset i Lundtoftegade

Lundtoftegade 41B

X