MN logo rgb web 300x77

september, 2021

10sep(sep 10)20:0025(sep 25)21:10SKAM DIG - KØBENHAVN

Detaljer

Arrangørinfo:

Skam er følelsen af at være forkert og ønsket om at skjule det. Skam intensiveres når andre ser, vi skammer os. Vi ser os selv med den andens blik og føler os ikke værdige til fællesskabet.
Men hvad skammer vi os egentlig over i dag kontra for 70 år siden? Hvordan har skammen ændret sig gennem tiden, og hvilke nye udtryk har den fået? Og hvor langt er vi rent faktisk nået i forhold til kvinders frigørelse, når det kommer til udskamning?
Med forestillingen SKAM DIG! sætter Erindringsfabrikken fokus på skam gennem tiden i Danmark. Forestillingen er skabt på baggrund af empiriske samtaler med kvinder fra forskellige generationer i alderen 15–90 år og er baseret på personlige historier og oplevelser fra perioden 1950 og frem til i dag.
SKAM DIG dykker ned i tidligere tiders problematikker som illegale aborter, manglende ligestilling i hjemmet, at få børn uden for ægteskabet og bevæger sig frem til i dag med emner som seksualitet, kønsnormer, #meetoo, digital adfærd og krænkelser.
Med brug af musik, lydoptagelser, empiri og objekter fra hele tidsperioden tager forestillingen sit publikum med på en tour de force af en lydmontage og en vandring ind i skammens historie med fortællinger og sceniske optrin, der rummer både humor og alvor. En yderst relevant forestilling, der sætter et skarpt blik på oplevelsen af skam og udskamning særligt knyttet til krop og seksualitet.
Site-specific gæstespil:
SKAM DIG! har premiere i den historiske bygning, Klærkesalen på Nørrebro. Herefter drager forestillingen videre til Roskilde, hvor den spiller i Den Gamle Byrådssal 24. november – 3. december 2021. Find særskilt event for Roskilde:
https://fb.me/e/WvMuoQIs
Manuskript og instruktion: Tine Futtrup Lund
Skuespillere: Helene Kvint og Pernille Koch
Live-musiker og komponist: Ida Gard
Dramaturgisk konsulent: Line Paulsen
Scenograf: Filippa Berglund
Lydkunstner: Anne Neimann Clement
Lyddesign: Kim Sandra Rask
Lysdesigner og tekniker: Søren Kyed
Producent og kunstnerisk sparringspartner: Lone Vibe Pedersen
Instruktørassistent: Ellen Sofie Stensberg
PR: Carla Gianetti
Foto: Luciana Urtiga
Administration: Teater FÅR302
Samarbejdspartnere: Byens Hus i Roskilde, Kvindehuset og Seniorcenter Sct. Joseph
Forestillingen er er støttet af: Statens Kunstfond, Roskilde Kommune, Nørrebro Lokaludvalg og Københavns Scenekunstudvalg.
Hvornår: 10. – 25. september 2021 på Nørrebro.

tid

10 (Fredag) 20:00 - 25 (Lørdag) 21:10

Sted

Klærkesalen

Griffenfeldsgade 44, København

X