MN logo rgb web 300x77

september, 2021

29sep16:30(U)lige for loven

Detaljer

Arrangørinfo:

Paneldebat & udstilling: Hvad kan historien lære os om ulighed i Danmark i dag, og hvordan kan det give os bedre handlemuligheder?
Til eventet vil vi sammen med et panel bestående af fire eksperter undersøge den (u)lighed for loven, som mange oplever i dag, med særligt fokus på minoritetsdanskere. Dette vil vi gøre ved at tage på en rejse tilbage til nogle af de historiske hændelser, som er forløbere for den manglede lighed for loven og anerkendelse af netop dette, som vi ser i dag anno 2021.
Vi har fået illustrator Anne-Sophie Helger til at formidle et udvalg af historiske hændelser, vi finder vigtige og rammesættende for netop den ulighed vi ser i vores samfund i dag. Paneldeltagerne vil bruge disse illustrationer som del af rammen for at debattere mere generelle spørgsmål vedrørende Danmarks demokratiske udvikling og hvilke hændelser der har udfordret og til dels udfordrer den demokratiske udvikling i dag. illustrationerne udstilles efterfølgende. Mere info om det følger.
Håbet er, at ved at indse vores forskellige udgangspunkter og de forskellige positioner, vi befinder os i, kan vi begynde at tænke anderledes om os selv og andre og altså ændre på de faktiske uligheder, der er indskrevet i vores danske lov på sigt.
Panelet består af:
– Martin Lemberg-Petersen
– Rajesh Lillebæk Holmen
– Thomas Gammeltoft-Hansen

Samtalen modereres af Creative minds CPH-medlem og antropolog, Anja Simonsen, som er Ph.d. og forsker i migration på Københavns Universitet.
Eventet er støttet af Nørrebropuljen og finder sted i Union på Nørre Allé 7 i lokalet Aula på 1. sal fra 17.00-19.30 den 29/9-2021. Dørene åbner 16.30. Eventet bliver ikke live-streamet. Der er gratis adgang!
Der er et afgrænset antal pladser, så husk tilmelding via linket.

tid

(Onsdag) 16:30

Sted

Union (det tidligere Verdenskulturcentret)

Nørre Allé 7

X