MN logo rgb web 300x77

september, 2019

06sep18:0023:59URBAN 13 x CPH World: Mambe & Danochilango + Dawda Jobarteh

Detaljer

Arrangørinfo:

URBAN 13 x CPH World!

Buen bliver omdannet til et sandt verdensmusiskmekka, når Dawda Jobarteh og Mambe & Danochilango gæster Garagen.

———

Mambe & Danochilango

Mambe & Donachilango udgøres af den kendte colombianske MC Claudia Ahlfors – aka Mambe – og musikproducer Fernando Mora – aka Danochilango. Duoen bevæger sig frit gennem genrer som tribal, kuduro, hip hop, dancehall, balkan og cumbia, men foretrækker at kalde deres musik for ethnic bass.

Bosat i Skandinavien, og med rødder i det latinske, er deres musik et nyt bud på den altomfattende genre verdensmusik. De implementerer dans og performance i deres optrædener, og det har blandt andet givet dem en Danish World Music Award nominering som Best Live Act i 2015 – og en optræden på Roskilde Festival denne sommer.

Dawda Jobarteh

I Dawda Jobartehs musikalske univers mødes gamle afrikanske traditioner med et åbent sind og en moderne tilgang. Den gambianske musiker blev født ind i griot-familien Jobarteh, der i generationer har været musikalske historiebærere, og man kan høre på hans sublime strengespil, på den harpe-lignende kora, at han har den musikalske arv i orden!

For Dawda Jobarteh – der nu har gjort Danmark til sit hjem – er der ingen modsætninger i at tage griot-arven dybt alvorligt og samtidig udfordre koraen med nye lydmæssige muligheder og med nye samarbejdspartnere. Jobarteh finder stor inspiration i jazz, hvilket man bl.a. kan høre på hans album Transitional Times, som sender eksplicitte hilser i retning af John Coltrane.

Arrangementet er gratis

tid

(Fredag) 18:00 - 23:59

Sted

Under Buen

Bispeengen 12

X