MN logo rgb web 300x77

november, 2021

14nov15:0017:00Valg på Café Stadion

Detaljer

Arrangørinfo:

Som udgangspunkt er der nok ikke ret mange der ønsker sig tilbage til tiden før København begyndte at udvikle sig. Da byen var beskidt, fattig og der aldrig blev bygget noget nyt, og alle der kunne betale skat skyndte sig at flytte så snart de kunne. Til tiden før alle de vigtige store beslutninger der for alvor skubbede gang i udviklingen blev taget i starten af 90erne – jaja, Kalvebod Brygge er grimt, det ved alle, men samtidig nok også en nødvendig trædesten.

Men hvordan undgår man at udviklingen ødelægger byen? Mange af de byer, rundt om i verden, som en gang var blandt de sjoveste og mest interessante steder at bo, har udviklet sig til at blive ret kedelige og i høj grad steder hvor kun velhavende mennesker og folk på gennemrejse (Hoteller, Airbnb, og andre former for short term-rentals) har mulighed for at bo.

Hvad betyder gentrificeringen for København? Kan den påvirkes, så dens gode sider ikke overskygges af de dårlige?

Kan en by være fed, hvis der kun bor en slags mennesker? Hvor skal det spændende komme fra, hvis alle ligner hinanden?

Hvad med integrationen af de mange forskellige mennesker som en by (bør) indeholde(r) – hvordan skal den foregå, hvis der kun er plads til nogen der ser ud på én bestemt måde – ikke kun med hensyn til hudfarve, men også uddannelsesniveau, profession, indkomst mm.

Hvilken rolle spiller steder som Café Stadion – vi synes selv at vi bidrager med meget til området, men vi er samtidig også et sted der henvender sig til nogle bestemte segmenter – hvor skal dem der ikke har råd til naturvin og håndlavet bagværk gå hen når de steder de godt kan lide bliver erstattet af nogle meget anderledes steder?

Alt det tager vi en samtale om, med en række af de politikere der er med til at træffe de store beslutninger der kommer til at forme fremtiden for København. Vi har været så heldige, at super skarpe Esben Schjørring (Politisk redaktør på Altinget) har sagt ja til at lede samtalen.

Deltagere:
Niels Bjerrum (S)
Ole Birk Olesen (LA)
Jens-Kristian Lütken (V)
Gorm Gunnarsen (Ø)

Moderator:
Esben Schjørring, Politisk redaktør på Altinget

Baren er åben før og under arrangementet. Men der bliver ikke lavet mad.

Vi har også spurgt politikere fra andre partier om de havde lyst til at være med – nogle kunne ikke, andre har ikke svaret. SF tør ikke, da de ikke ved hvordan de skal svare på spørgsmål om diabetes centeret der skal bygges på den anden side af Møllegade. Vi har i øvrigt spurgt det samme antal kvinder som mænd, så det er ikke tilsigtet at panelet er så mandsdomineret.

tid

(Søndag) 15:00 - 17:00

Sted

Café Stadion

Nørre Allé 27

X